Hotel en begeleiding

Het charmante Landhotel De Borken vormt de uitvalsbasis voor onze tuinreis. Reisbegeleiding en deskundige uitleg wordt verzorgd door Steven de Bruycker in samenwerking met Groen Groeien. 

Programma

 

13/06/2024

We vertrekken omstreeks 12u30 op de carpoolparking langs de E17 te Kruishoutem. Onderweg houden we halt voor een bezoek aan het Orlyplein in Amsterdam, verzorgd door Firma Braecke in samenwerking met New Urban Standard, experts in stadsbomen, multifunctionele daken, sportvelden, groene infrastructuur en waterbeheer. Het Orlyplein is een enorme daktuin boven op de treinsporen met maar liefst 55.000 vaste planten en 35.000 bloembollen.  Foods and drinks worden tijdens deze uitstap geregeld door onze partner Braecke. 's Avonds laat arriveren we in ons hotel.

 

14/06/2024

Voormiddag

Omstreeks 7u30 starten we de dag met een ontbijt. Aansluitend brengen we een bezoek aan kwekerij Cruydt-Hoeck, alom bekend om zijn collectie wilde bloemenzaden en inheemse planten.  's Middags wordt de lunch ons aangeboden door Cruydt-Hoeck.

Namiddag

In de namiddag bezoeken we de Stad Groningen en de Kwekerij Jacobs, bekend om zijn uitgebreide collectie aan vaste planten en in het bijzonder een unieke collectie Helenium. 

Avond

We dineren in ons hotel. Nadien laten we aan jou de keuze om ofwel te genieten van de prachtige natuur in het Nationaal Park dat zo'n 100 hectare groot is, of socialize met collega's aan de bar in het hotel!

 

15/06/2024

Voormiddag

We starten de dag met een stevig ontbijt. Daarna bezoeken we de alom bekende Vlinderhof te Vleuten Utrecht, een openbare tuin in het 200 hectare grote Máximapark, ontworpen door gerenommeerde Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf.

Namiddag

In de namiddag brengen we een bezoek aan Boomkwekerij Mentens in Limburg. Daar maken we kennis met hun uitgebreide assortiment aan karakterbomen, solitairen, meerstammigen en vormsnoei planten op een 105 tal hectare cultuurgrond. We sluiten de dag af met een uitgebreid diner aangeboden door Boomkwekerij Mentens.  

 

Prijs (incl BTW)

 • € 395 pp. Voor leden
 • € 495 pp. Voor niet-leden op basis van een 2-persoonskamer
 • € 180 meerprijs voor 1-persoonskamer
   

Inbegrepen

 • Verblijf in Landhotel De Borken: 2 overnachtingen met ontbijt
 • Diner op donderdag, vrijdag en zaterdag
 • Reisbegeleiding en deskundige toelichting door Steven de Bruycker en lokale gidsen bij bedrijfsbezoeken
 • Avondwandeling in Nationaal Park
 • Bezoek aan o.a. Orlyplein Amsterdam, Cruydt-Hoeck, Boomkwekerij Mentens, Kwekerij Jacobs, Vlinderhof Utrecht
   

Let op!

 • Inschrijvingen mogelijk tot 10 april 2024
 • Inschrijvingen pas geldig na overschrijving van het bedrag op rekeningnummer IBAN BE11 7380 3134 3348 - BIC KREDBEBB met vermelding: deelname tuinreis + aantal personen

   

Datum

Donderdag 13 juni 2024 om 12h30

 • Locatie: Carpoolparking E17 te Kruishoutem 

Activiteiten

Praktisch

Adres
Carpool Kruisem, 9770 België
Datum & tijdstip 13.06.2024 vanaf 12:30
Prijs leden
€ 395,00
Prijs niet-leden
€ 495,00
gd